
Resipi Istimewa Chef Kamarul
IKAN BAKAR KUNYIT
BAHAN IKAN:
• 500 gm ikan kerai
BAHAN REMPAH:
• 100 gm bawang
• 100 gm halia
• 100 gm lengkuas
• 1 inci kunyit
CARA MEMBUATNYA:
1-Kesemua bahan rempah dicarik dan ditumbuk halus.
2-Setelah itu, lumurkan bahan tersebut pada ke seluruh ikan.
3-Biarkan seketika dan bakar sehingga masak.
IKAN BAKAR KUNYIT
BAHAN IKAN:
• 500 gm ikan kerai
BAHAN REMPAH:
• 100 gm bawang
• 100 gm halia
• 100 gm lengkuas
• 1 inci kunyit
CARA MEMBUATNYA:
1-Kesemua bahan rempah dicarik dan ditumbuk halus.
2-Setelah itu, lumurkan bahan tersebut pada ke seluruh ikan.
3-Biarkan seketika dan bakar sehingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan