
Dari Dapur Chef Kamarul Arifin,
Restoran Ikan Sungai
UDANG GALAH BERLADA
BAHAN UDANG:
• 500 gm udang galah
• Kunyit
• Garam
BAHAN KISAR:
• 100 cili merah
• 3 ulas bawang putih
• 1 labu bawang besar
• Garam
• Ajinamoto
• Sos cili
Restoran Ikan Sungai
UDANG GALAH BERLADA
BAHAN UDANG:
• 500 gm udang galah
• Kunyit
• Garam
BAHAN KISAR:
• 100 cili merah
• 3 ulas bawang putih
• 1 labu bawang besar
• Garam
• Ajinamoto
• Sos cili
CARA MEMBUATNYA:
1-Gaulkan udang bersama garam serta kunyit dan gorengkan.
2-Tumiskan bahan yang dikisar.
3-Masukkan garam dan ajinamoto serta satu sudu sos cili. Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan